Rybí paprikáš ze sladkovodní ryby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí paprikáš ze sladkovodní ryby
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21872 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Celer - nať |
1 kg | Cibule |
1,5 kg | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1,5 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
4 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 247,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 384,9mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,2mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí paprikáš ze sladkovodní ryby postup přípravy receptu:
1 | K tomuto pokrmu můžeme použít jakoukoliv sladkovodní rybu |
2 | (kapr, cejn, štiku, úhoř, sumec). Rybu očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a nakrájíme porce, které dobře osolíme, opepříme, pokapeme octem nebo citronem a necháme v chladničce 1 hodinu odležet. |
3 | Mezitím očistíme a nakrájíme cibuli na tenké plátky, které v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova. |
4 | Pak k cibuli za stálého míchání přidáme mouku, sladkou a pálivou papriku, rajčatový protlak, víno, drobně nakrájenou zelenou petržel s celerovými listy a kuličky černého pepře. Až potom na cibuli položíme porce ryby, ale už nebudeme míchat. Zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme 20-30 minut. |
5 | Pokud během dušení zjistíme, že je potřeba dolít tekutinu, přilijeme trochu vína nebo vody. |