Rybí džuveč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí džuveč
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21877 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory |
1 kg | Candát obecný |
150 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
4 ks | Paprika žlutá |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
150 g | Rajčata |
2 ks | Rajčata zelená |
100 g | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 595,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 180,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Citrony, Paprika mletá sladká, Paprika žlutá, Rajčata, Rajčata zelená, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí džuveč postup přípravy receptu:
1 | Candáta očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a naporcujeme na menší kusy, které osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet na chladném místě. |
2 | Mezitím připravíme k vaření zeleninu. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Omyté 4 sladké i 2 pálivé papriky, zbavené jádřinců, nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a v pánvi na rozehřátém másle zpěníme, poprášíme moukou, přidáme sladkou papriku a rajčatový protlak, zalijeme vodou, zamícháme a chvilku povaříme. |
3 | Pak přidáme papriky, brambory, dobře propláchnutou rýži a pod pokličkou vaříme do změknutí rýže. Když je rýže měkká, hrnec odstavíme z plotny, vmícháme do směsi pokrájená rajčata, osolíme podle chuti a směs vyklopíme do zapékací mísy. |
4 | Navrch poklademe kousky ryby, dáme do dobře vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C do doby, až se voda vypaří a směs pod rybou bude hustá, ale šťavnatá. |
5 | Rybí džuveč podáváme posypaný drobně nakrájenou zelenou petrželkou. |