Makarony s cuketou a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony s cuketou a pórkem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21878 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cuketa |
50 g | Hrášek |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
20 ml | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
300 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
187,5 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 41,5mg |
Draslík | 658,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cuketa, Hrášek, Rajčata, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony s cuketou a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny vaříme podle návodu, dvě minuty před scezením přidáme kolečka pórku, hrášek a pak slijeme. |
2 | Rajčata necháme třicet sekund stát ve vařící vodě a pak je oloupeme a nakrájíme. |
3 | Pět minut na másle smažíme cukety na kousky a prolisovaný česnek. Poté přidáme protlak, smetanu, rajčata, bazalku a pepř. Za pět minuty vmícháme těstoviny s pórkem a posypeme parmezánem. |