Drůbeží rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží rizoto
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2188 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín drcený |
500 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
400 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Voda pitná |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 105,8mg |
Draslík | 738,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 59,7mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží rizoto postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme rýži. |
2 | Na pánvi na másle orestujeme nakrájené kuřecí (nebo krůtí) maso, přidáme nastrouhanou mrkev, kmín, majoránku, podlijeme zeleninovým vývarem a podusíme doměkka. Podle chuti osolíme. |
3 | Vše smícháme s vařenou rýží a při podávání posypeme nastrouhaným sýrem. |