Mořský rybí džuveč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský rybí džuveč
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21880 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
700 g | Cibule |
1 ks | Cuketa |
1 kg | Filé z aljašské tresky |
1 ks | Lilek |
2 dl | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
2 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
50 g | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 827,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cuketa, Lilek, Paprika zelená, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský rybí džuveč postup přípravy receptu:
1 | K přípravě rybího džuveče si očistíme, oloupeme a omyjeme všechnu potřebnou zeleninu, kterou si postupně nakrájíme. |
2 | Oloupaný lilek nakrájený na kostky osolíme, necháme 30 minut "vypotit", pak ho opláchneme čistou vodou. |
3 | Brambory, cuketu a papriku nakrájíme na kostky a rajčata na plátky. |
4 | Rýži dobře propláchneme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. |
5 | V pekáči nebo zapékací míse rozpálíme olivový olej a osmažíme dorůžova cibuli, nakrájenou na plátky. Pak k ní přidáme mletou pálivou papriku a drobně nakrájenou petrželovou nať a postupně přidáme brambory, lilek, cuketu, papriky a rajčata. Vše osolíme, opepříme, promícháme a necháme chvilku pod poklicí provařit. |
6 | Pak přimícháme rýži, kusy rybího filé, přilijeme 2-3 dl horké vody a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut až maso bude měkké, voda bude téměř vyvařená, ale džuveč musí zůstat šťavnatý. |