Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 21882
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

marináda
1 špetka Bobkový list
1 ks Celer bulvový
4 ks Česnek
3 ks Cibule
1 ks Citrony
2 ks Mrkev kořen
2 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Víno bílé
1,5 dl Voda pitná
Marinovaná makrela
1 ks Citrony
10 ks Makrela obecná
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 dl Olej olivový
2 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

74% Kalorie 1,457 kcal
Kilojoule 6 097kJ
7% Sacharidy 25 g
301% Tuky 226 g
51% Sodík 1 g
250% Bílkoviny 141 g

Marinovaná makrela postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme marinádu. Cibuli, mrkev, celer, petržel a papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

2

Do hrnce nalijeme 1,5 dl vody, 1.5 dl bílého vína, přidáme pokrájený česnek, bobkový list, všechnu pokrájenou zeleninu a pomalu vaříme pod pokličkou do změknutí zeleniny. Marinádu dochutíme solí, pepřem, pár kapkami citronové šťávy a drobně nakrájenou petrželovou natí.

3

Čerstvé makrely očistíme, omyjeme, dobře osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji je usmažíme z každé strany do zlatohněda.

4

Usmažené makrely položíme do mísy, zalijeme marinádou a necháme v chladničce 1 hodinu odležet.

5

Až potom je servírujeme na talíři, obložené čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept