Marinovaná makrela - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná makrela
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 21882 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
marináda | |
---|---|
1 špetka | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
4 ks | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
2 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Víno bílé |
1,5 dl | Voda pitná |
Marinovaná makrela | |
1 ks | Citrony |
10 ks | Makrela obecná |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 480,0mg |
Draslík | 635,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 107,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Citrony, Paprika zelená, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Makrela obecná, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná makrela postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme marinádu. Cibuli, mrkev, celer, petržel a papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Do hrnce nalijeme 1,5 dl vody, 1.5 dl bílého vína, přidáme pokrájený česnek, bobkový list, všechnu pokrájenou zeleninu a pomalu vaříme pod pokličkou do změknutí zeleniny. Marinádu dochutíme solí, pepřem, pár kapkami citronové šťávy a drobně nakrájenou petrželovou natí. |
3 | Čerstvé makrely očistíme, omyjeme, dobře osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji je usmažíme z každé strany do zlatohněda. |
4 | Usmažené makrely položíme do mísy, zalijeme marinádou a necháme v chladničce 1 hodinu odležet. |
5 | Až potom je servírujeme na talíři, obložené čerstvou zeleninou. |