Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 21884
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
175 ml Mléko - podmáslí
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 161kJ
14% Sacharidy 52 g
40% Tuky 30 g
9% Sodík 179 mg
17% Bílkoviny 10 g

Vdolečky z podmáslí postup přípravy receptu:

1

Připravíme si plech, který vymažeme tukem. Troubu si předehřejeme na 220 °C.

2

Máslo nakrájíme na malé kostky. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme máslo a utvoříme žmolenku. Postupně přiléváme podmáslí, až vznikne jemné těsto. Z těsta vyválíme plát asi jeden centimetr silný. Vykrájíme placičky, klademe na plech a potřeme mlékem. Pečeme, až placičky zezlátnou, asi patnáct minut. Placičky podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept