Vdolečky z podmáslí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vdolečky z podmáslí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 21884 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
175 ml | Mléko - podmáslí |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 312,7mg |
---|---|
Cholesterol | 38,3mg |
Draslík | 67,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Soda jedlá, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vdolečky z podmáslí postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si plech, který vymažeme tukem. Troubu si předehřejeme na 220 °C. |
2 | Máslo nakrájíme na malé kostky. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme máslo a utvoříme žmolenku. Postupně přiléváme podmáslí, až vznikne jemné těsto. Z těsta vyválíme plát asi jeden centimetr silný. Vykrájíme placičky, klademe na plech a potřeme mlékem. Pečeme, až placičky zezlátnou, asi patnáct minut. Placičky podáváme teplé. |