Recept

Rajská omáčka Saoussoum crut

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21891

Ingredience

2 ks Bazalka
2 ks Cibule
100 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
3000 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 639kJ
4% Sacharidy 14 g
14% Tuky 11 g
5% Sodík 94 mg
5% Bílkoviny 3 g

Rajská omáčka Saoussoum crut postup přípravy receptu:

1

Omytá a osušená rajčata urovnáme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Několikrát je obrátíme, až se slupka pomačká a odlepí. Potom rajčata oloupeme, zbavíme semínek a rozmačkáme v keramické míse.

2

K rajčatům přimícháme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, nasekanou bazalku a petrželku, oba druhy pepře, sůl a olivový olej. Vše promícháme a uložíme do chladničky.

3

Olej na omáčce vyvoří ochrannou vrstvu. Omáčku můžeme uchovat při teplotě 4°C nejdéle 6 dnů.

4

Podáváme na krajících chleba potřených česnekem. Doplníme zeleninou nebo rybami.

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíme asi 2 l omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept