Recept

Marinované kuře ve vinných listech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 21894

Ingredience

2 kg Kuře
2 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
2 polévková lžíce Tymián sušený
10 ks Vinné listy
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

142% Kalorie 2,793 kcal
Kilojoule 11 685kJ
30% Sacharidy 107 g
224% Tuky 168 g
38% Sodík 750 mg
381% Bílkoviny 214 g

Marinované kuře ve vinných listech postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme pomerančovou šťávu, med, nadrobno nasekaný tymián, víno a olej. Dvě menší rozpůlená kuřata opláchneme a osušíme. Vložíme je do mísy a přelijeme polovinou vzniklé směsi. Mísu přikryjeme a necháme přes noc v lednici marinovat. Během marinování maso jednou nebo dvakrát obrátíme.

2

Předehřejeme si troubu na 180°C.

3

Kuřata zabalíme do vinných listů, které zpevníme pomocí jehel na špízy. Vložíme je do zapékací mísy a pozvolna pečeme po dobu 25-30 minut. Odstraníme listy, maso vrátíme do trouby a dopékáme dalších 10 minut, dokud není maso propečené.

4

Z listů odstraníme jehly a rozložíme je na talíře. Na ně položíme kuřata a přelijeme je zbytkem rozehřáté marinády.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept