Marinované kuře ve vinných listech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované kuře ve vinných listech
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 21894 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kg | Kuře |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce | Tymián sušený |
10 ks | Vinné listy |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 750,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 112g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 5,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,9mg |
Vitamín E | 13,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Med včelí, Pomerančová šťáva, Tymián sušený, Vinné listy, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované kuře ve vinných listech postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme pomerančovou šťávu, med, nadrobno nasekaný tymián, víno a olej. Dvě menší rozpůlená kuřata opláchneme a osušíme. Vložíme je do mísy a přelijeme polovinou vzniklé směsi. Mísu přikryjeme a necháme přes noc v lednici marinovat. Během marinování maso jednou nebo dvakrát obrátíme. |
2 | Předehřejeme si troubu na 180°C. |
3 | Kuřata zabalíme do vinných listů, které zpevníme pomocí jehel na špízy. Vložíme je do zapékací mísy a pozvolna pečeme po dobu 25-30 minut. Odstraníme listy, maso vrátíme do trouby a dopékáme dalších 10 minut, dokud není maso propečené. |
4 | Z listů odstraníme jehly a rozložíme je na talíře. Na ně položíme kuřata a přelijeme je zbytkem rozehřáté marinády. |