Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21903
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 ks Citrony
1 kg Makrela obecná
1,5 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 563kJ
3% Sacharidy 11 g
72% Tuky 54 g
24% Sodík 490 mg
53% Bílkoviny 30 g

Makrela s citronem postup přípravy receptu:

1

Z očištěných a vykuchaných čerstvých makrel odřežeme hlavy a ocasy. Ryby dobře omyjeme a podél páteře makrely rozřízneme na 2 půlky.

2

Vzniknou nám plátky masa - filety.

3

Do pekáče si nalijeme 1,5 dl olivového oleje, na který poskládáme osolené a opepřené filety těsně vedle sebe.

4

Filety mezi sebou proložíme plátky citronu, přilijeme trochu vody (1-2 dl). Pekáč zakryjeme a dáme do předehřáté trouby.

5

Makrely pečeme 30 minut při 190°C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept