Sardinky na gradele - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky na gradele
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21907 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
omáčka | |
---|---|
0,5 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Hořčice |
Sardinky na gradele | |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
20 ks | Sardinka obecná |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 18,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká T 650, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky na gradele postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme a necháme oschnout. |
2 | Připravíme si omáčku: Hořčici smícháme s citronovou šťávou. Potom ryby osolíme a zprudka opečeme z obou stran na roštu. Horké sardinky přelijeme hořčicovou omáčkou a ihned podáváme. |
3 | Pokud nemáme možnost péct je na roštu, sardinky obalíme v hladké mouce a zprudka usmažíme v pánvi na slunečnicovém oleji a také je přelijeme omáčkou z hořčice. |