Jednoduchý recept

Kuřecí polévka s čerstvým pórkem a vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 21916
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
1200 g Kuře
2 ks Mrkev kořen
250 ml Nudle vaječné
2 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
40 ml Víno bílé
1200 ml Voda pitná
20 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,038 kcal
Kilojoule 4 344kJ
21% Sacharidy 76 g
65% Tuky 49 g
24% Sodík 477 mg
121% Bílkoviny 68 g

Kuřecí polévka s čerstvým pórkem a vínem postup přípravy receptu:

1

Důkladně omyjeme a vypláchneme kuře, ze kterého jsme vyjmuli drůbky a odřízli krk. Vše dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme pórek a zázvor a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut při mírné teplotě.

2

Po 30 minutách vyjmeme kuřecí krk, drůbky i zázvor z hrnce a dáme stranou.

3

Očištěnou a nakrájenou mrkev, na jemné nudličky, spolu s nasekanými celerovými řapíky a zbytkem pórku, nakrájeným na kolečka, vložíme do polévky s kuřetem a podle vlastní chuti osolíme. Přidáme víno a nudle a mírně povaříme dalších 15 minut, dokud není vše měkké.

4

Vyjmeme kuře, odstraníme kůži a obereme maso z kostí, nakrájíme na větší kousky a vrátíme do polévky.

5

Polévku podáváme s opečeným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept