Košíčky s překvapením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Košíčky s překvapením
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 21917 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Košíčky | |
---|---|
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Košíčky s překvapením | |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
75 g | Losos uzený |
2 polévková lžíce | Máta |
175 g | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
125 g | Sýr smetanový 65% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 74,7mg |
Draslík | 159,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 131,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Jogurt bílý, Losos uzený, Máta, Okurka salátová, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr smetanový 65% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Košíčky s překvapením postup přípravy receptu:
1 | Postup při přípravě těsta: Mouku vložíme do mísy. Přidáme špetku soli a na kostičky nakrájené máslo. Pomocí rukou vytvoříme polosypkou směs, která připomíná drobenku. Následně do směsi přidáme 2 lžíce studené vody a vypracujeme v tuhé těsto. |
2 | Z těsta vyválíme plát asi 5 mm široký. Poté jím plníme bábovičky se zvlněným okrajem. Troubu předehřejeme na 200°C a vložíme do ní naplněné bábovičky, které pečeme 15-20 minut. |
3 | Nyní připravíme náplň: Na jemném struhátku nastrouháme okurku, kterou přendáme do síta. Tím se zbavíme přebytečné tekutiny. Jogurt a smetanový sýr vložíme do misky a z obou surovin ušleháme hladkou pastu. Do pasty zapracujeme mátu a okapanou okurku. Vedle v misce vidličkou rozmělníme uzeného lososa a přidáme ho k pastě. Vše promícháme a ochutíme solí a pepřem. Nyní pastu necháme odpočinout. |
4 | Mezitím dopečeme bábovičky, které vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout. Potom je vyklepneme z formiček a plníme již uleželou pastou. Jakmile bábovičky naplníme, ozdobíme je ještě plátky okurky a snítkou máty. |