Recept

Křepelky s citronem a šalvějí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (8%)
ID receptu: 21920
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 ks Křepelka
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Šalvěj sušená
1 špetka Sůl
125 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 211 kcal
Kilojoule 881kJ
0% Sacharidy 1 g
10% Tuky 7 g
12% Sodík 238 mg
59% Bílkoviny 33 g

Křepelky s citronem a šalvějí postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme si troubu na 180°C.

2

V misce smícháme 3 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru, 1 prolisovaný stroužek česneku, sůl a pepř.

3

Zbylý olej dáme na pánev, vložíme do něj rozpůlené křepelky a nasekané listy šalvěje. Zprudka vše osmažíme a dáme do pekáče.

4

Do pánve vlijeme připravenou směs a slepičí vývar. Za stálého míchání vaříme asi 1 minutu, aby se odpařila část tekutiny.

5

Šťávu nalijeme na křepelky a pekáč dáme do trouby na 20-25 minut. Před podáváním křepelky můžeme ozdobit celými šalvějovými lístky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept