Jeseter s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jeseter s rýží
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21922 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
750 g | Jeseter ruský |
1 ks | Lilek |
150 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
200 g | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 157,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jeseter ruský, Lilek, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jeseter s rýží postup přípravy receptu:
1 | K přípravě jesetera si připravíme nejdříve omytou zeleninu, kterou budeme odkládat do mísy. |
2 | Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme "vypotit" 30 minut. Potom ho opláchneme a dáme do mísy. Spařená oloupaná rajčata nakrájíme na kostky, papriky zbavené jádřinců a cibuli nakrájíme na nudličky. |
3 | Očištěné a omyté maso z jesetera nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném másle osmažíme z každé strany dorůžova. |
4 | Maso dáme na talíř a ve výpeku osmažíme dobře propranou rýži, posypeme ji paprikou, zamícháme a přidáme k ní lilek, papriky, cibuli a rajčata. |
5 | Vše osolíme, opepříme, promícháme, přidáme osmažené kusy ryby, přilijeme podle potřeby 1-3 dl vody, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme doměkka. |