Fajitas s krůtím masem z Mexika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fajitas s krůtím masem z Mexika
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | malka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 21923 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
100 g | Cukr krupice |
35 g | Koření Fajitas |
500 g | Krůtí prsa - sval. mražená |
1 ks | Limetka kafrová |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 balení | Tortilla |
150 ml | Zakysaná smetana |
115 g | Zeleninová směs mexická - Bonduel |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 19,5mg |
Draslík | 356,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 592,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Tortilla, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Fajitas, Krůtí prsa - sval. mražená, Limetka kafrová, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Zeleninová směs mexická - Bonduel mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fajitas s krůtím masem z Mexika postup přípravy receptu:
1 | Krůtí maso nakrájíme na nudličky, vložíme do skleněné nebo dřevěné misky, přidáme kořenicí směs Fajitas, velmi důkladně promícháme a necháme přikryté v lednici odpočívat. |
2 | Mezitím připravíme salsu - v misce smícháme na jemno pokrájená rajčata s červenou cibulí a chilli papričkou, nasekanou koriandrovou nať, trochu šťávy z limetky, špetku cukru, sůl, pepř, vše nakonec zalijeme, důkladně promícháme se lžící olivového oleje. |
3 | Zbytek oleje rozehřejeme v pánvi se silným dnem na středně silném až prudkém plameni a restujeme připravené krůtí nudličky cca 6 minut do zlatova, často obracíme a promícháváme. V případě potřeby můžeme dolít trochu oleje. |
4 | Zároveň upečeme tortilly podle návodu na obalu a udržujeme je teplé. Na upečenou tortillovou placku navršíme orestované kuřecí nudličky, poté placku smotáme do rolky. |
5 | K tortillovým plackám podáváme salsu, smetanu a mexickou omáčku, které servírujeme kařdou zvlášť v miskách. |
6 | K ozdobení použijeme na osminky rozkrájenou limetku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.