Recept

Vepřové kotlety s kdoulí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (8%)
ID receptu: 21924
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Kdoule
1 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pomeranče
1 ks Skořice celá
1 špetka Sůl
4 ks Vepřové kotlety
125 ml Víno bílé
125 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 145kJ
6% Sacharidy 22 g
12% Tuky 9 g
11% Sodík 221 mg
39% Bílkoviny 22 g

Vepřové kotlety s kdoulí postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje. Vložíme kotlety, po dobu 2-3 minut je zprudka opečeme a vyjmeme.

2

Do pánve přilijeme zbytek oleje, prolisovaný česnek a na kolečka nakrájenou cibuli a krátce osmažíme. Přidáme oloupanou a vypeckovanou a na tenké dílky nakrájenou kdouli a smažíme další 3 minuty. Přidáme víno a povaříme 2 minuty, aby směs trochu zhoustla.

3

Z pomeranče vymačkáme šťávu a vmícháme ji do směsi, přidáme slepičí vývar, kousek celé skořice, med a na mírném ohni povaříme 10-15 minut až do zhoustnutí šťávy. Vrátíme maso na pánev a opět povaříme 5-10 minut. Přidáme petržel, osolíme a opepříme.

4

Kotlety dáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept