Jehněčí kebab na řecký způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kebab na řecký způsob
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 21928 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
25 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
300 g | Jehněčí maso mleté |
1 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 154,8mg |
Draslík | 355,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Jehněčí maso mleté, Máta, Oregano sušené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kebab na řecký způsob postup přípravy receptu:
1 | Nadrobno nasekáme petrželku, mátu, kůru z 1 citronu a oregano. Smícháme společně s mletým jehněčím masem a všemi dalšími surovinami. Vytvoříme asi 8 válečků velikosti klobásky, napícháme je na špejle a válečky i se špejlemi dáme na noc do chladničky. |
2 | Na grilovací pánvi rozpálíme trochu oleje a masové válečky osmažíme po dobu 5-6 minut. |