Křepelka s polentou a vinným listem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelka s polentou a vinným listem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | malka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 21929 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Hřebíček |
40 ml | Hrozinky |
1500 g | Křepelka |
60 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej stolní |
200 ml | Polenta |
1 ks | Sůl |
8 ks | Vinné listy |
200 ml | Víno portské |
750 ml | Voda pitná |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 140,7mg |
Draslík | 843,1mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 28g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Hrozinky, Křepelka, Olej stolní, Polenta, Sůl, Vinné listy, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Víno portské, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelka s polentou a vinným listem postup přípravy receptu:
1 | Stehna a křídla křepelek provázkem přivážeme k tělu. V kastrole se širokým dnem rozpustíme máslo a křepelky osmahneme ze všech stran. Abychom získali křupavou kůrku, dáme křepelky ještě na 1 minutu na předehřátý gril. |
2 | Přebytečný tuk z kastrolu odlijeme, přidáme víno, vývar, hřebíček a rozinky, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni vaříme asi 30 minut. Omáčku občas zamícháme. |
3 | Mezitím si nasekáme řapíky vinných listů a na 1 minutu vložíme do vroucí vody, scedíme a odložíme stranou. |
4 | V těžké nádobě přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme sůl, olej, máslo a postupně přidáváme polentu, za stálého míchání vaříme asi 20 minut. Když se nám polenta začne oddělovat od stěny nádoby, vyklopíme ji na vymaštěný plech a necháme zchladnout. Po vychladnutí polentu nakrájíme na čtverečky a lehce je osmahneme na rozpáleném oleji a másle. |
5 | Z křepelek odstraníme provázky a klademe je na osmažené čtverečky polenty a vinný list. Křepelky nakonec ještě pokapeme omáčkou. |
6 | Podáváme s řeřichou nebo jiným zeleným salátem dle vlastního výběru. |