Bylinková ricotta s toustem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková ricotta s toustem
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 21933 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Estragon |
1 polévková lžíce | Máta |
6 ks | Olivy zelené |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Rajčatová pasta |
125 g | Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 174,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Citronová kůra, Estragon, Máta, Pažitka, Rajčatová pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy zelené, Pepř černý mletý, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková ricotta s toustem postup přípravy receptu:
1 | Nasekáme olivy, estragon, citronovou kůru, pažitku, mátu a smícháme společně s ricottou. Přidáme pepř a důkladně promícháme. |
2 | Do směsi zlehka přidáme pastu ze sušených rajčat, čímž dosáhneme mramorového efektu. Pomazánku uložíme do servírovací misky. |
3 | Předehřejeme si gril na vysokou teplotu a nakrájíme bagetky na asi 1 cm široké plátky. Ty potom grilujeme 1-2 minuty po každé straně dozlatova. |
4 | Pomažeme je česnekem a podáváme spolu s pomazánkou. |