Lososí váčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososí váčky
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 17 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 21937 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
0,5 kávová lžička | Chilli paprička |
250 g | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 g | Pepř černý mletý |
12 ks | Rýžový papír |
1 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
5 dkg | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 11,6mg |
Draslík | 144,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Chilli paprička, Losos - filety, Máta, Med včelí, Sůl, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Rýžový papír mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososí váčky postup přípravy receptu:
1 | Příprava omáčky: Do kastrůlku vlijeme sójovou omáčku, rýžové víno, vodu, med a nasekané chilli papričky. Vše zahříváme tak dlouho dokud se chutě nespojí. |
2 | Filety z lososa nasolíme a ponoříme do omáčky, kterou připravíme z prolisovaného česneku, pepře, nastrouhaného zázvoru, nasekané máty a chilli omáčky. |
3 | Nyní se pustíme do přípravy placiček z rýžového papíru. V obchodě zakoupíme balení s požadovaným počtem porcí a dle návodu na obalu namáčíme ve vodě. Jakmile placička změkne, zabalíme do ní lososa. Vytvoříme tak balíček, který vypadá jako váček, přimáčkneme k sobě, tak aby se slepil. |
4 | Váčky nakonec usmažíme ze všech stran 1-2 minuty. Jakmile váčky zezlátnou, vyndáme z pánve. Podáváme s omáčkou na namáčení. |