Sušená treska se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sušená treska se smetanou
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21938 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 ml | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
400 g | Treska sušená |
1 l | Voda pitná |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 146,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 688,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 10,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Treska sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sušená treska se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Sušenou tresku musíme před použitím máčet minimálně 2 dny ve studené vodě. Potom tresku očistíme, opláchneme a naklepeme paličkou na maso. Dáme ji vařit do slané vody a uvaříme doměkka. |
2 | Uvařenou tresku vyjmeme z vody, zbavíme velkých kostí a nakrájíme na menší kousky. |
3 | V zapékací misce nebo pekáči na oleji zpěníme očištěnou, drobně pokrájenou cibuli, položíme na ni kousky ryby, osolíme a opepříme podle chuti, posypeme strouhankou, zalijeme zakysanou smetanou a dáme do vyhřáté trouby zapéct. |
4 | Pečeme při 175°C do doby, až treska bude mít zlatohnědou kůrku. |