Treska se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska se smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 21940 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
300 g | Treska aljašská |
1 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 230,2mg |
Draslík | 937,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 850,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Filety tresky omyjeme a osušíme. Potom je osolíme, posypeme pepřem a kmínem z každé strany. V zapékací misce na oleji zpěníme očištěnou, drobně pokrájenou cibuli, položíme na ni plátky tresky a osmažíme je z každé strany dozlatova. Smažíme je asi 3 minuty. |
2 | Poté rybu posypeme strouhankou, zalijeme zakysanou smetanou, kterou jsme si rozmíchali s vajíčkem a plnotučnou hořčicí a dáme ji do vyhřáté trouby zapéct. |
3 | Pečeme při 175°C přibližně 20-25 minut do zlatohněda. |