Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 21941
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
1,5 kg Kapr obecný
70 g Máslo čerstvé
3 ks Paprika zelená
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
3 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 326kJ
2% Sacharidy 8 g
38% Tuky 29 g
27% Sodík 540 mg
97% Bílkoviny 55 g

Kapr s červeným vínem postup přípravy receptu:

1

Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, celého posolíme (i břišní dutinu), pokapeme citronovou šťávou a posypeme drobně nakrájenou petrželkou.

2

Omyté papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kroužky. Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a zpěníme v pánvi na rozehřátém másle. K cibuli poté přidáme pokrájené papriky, zakryjeme pokličkou a podusíme.

3

Do máslem vymazaného pekáče vložíme kapra, na něj vložíme cibuli s paprikou, podlijeme červeným vínem a dáme péct do dobře vyhřáté trouby.

4

Pečeme do změknutí masa a celou dobu kapra průběžně poléváme

5

vínovým výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept