Kapr s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr s červeným vínem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 21941 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1,5 kg | Kapr obecný |
70 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Paprika zelená |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
3 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 214,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 253,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Kapr obecný, Paprika zelená, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, celého posolíme (i břišní dutinu), pokapeme citronovou šťávou a posypeme drobně nakrájenou petrželkou. |
2 | Omyté papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kroužky. Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a zpěníme v pánvi na rozehřátém másle. K cibuli poté přidáme pokrájené papriky, zakryjeme pokličkou a podusíme. |
3 | Do máslem vymazaného pekáče vložíme kapra, na něj vložíme cibuli s paprikou, podlijeme červeným vínem a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. |
4 | Pečeme do změknutí masa a celou dobu kapra průběžně poléváme |
5 | vínovým výpekem. |