Jednoduchý recept

Jemný hráškový krém se salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21942
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hrášek
1 ks Jablka
12 g Máslo čerstvé
1 špetka Máta
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 956kJ
8% Sacharidy 28 g
12% Tuky 9 g
3% Sodík 63 mg
17% Bílkoviny 9 g
Jemný hráškový krém se salátem

Jemný hráškový krém se salátem postup přípravy receptu:

1

V hlubší pánvi nebo hrnci rozpustíme máslo. Přisypeme nakrájenou cibuli a smažíme asi 3 minuty doměkka. Poté přidáme hrášek a za stálého míchání smažíme, dokud se nezačne lesknout a nedostane sytě zelenou barvu.

2

Omyté, oloupané jablko a opraný salát nakrájíme nadrobno a přidáme k hrášku, zalijeme vodou a zvolna vaříme cca 10-15 minut, dokud hrášek nezměkne. Čerstvý hrášek je třeba vařit déle, než hrášek mražený. Po důkladném povaření opatrně slijeme do mixéru a umixujeme směs na jemný krém, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

3

Na závěr smícháme žloutky se smetanou a šálkem polévky, vlijeme do polévky a vaříme na mírném ohni, dokud polévka nezačne vřít. Ihned podáváme s krutony, ozdobíme mátou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept