Kapr na cibuli s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na cibuli s rýží
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21943 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Cibule |
1,5 kg | Kapr obecný |
1,5 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 198,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 113,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 14,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Olej slunečnicový, Rýže loupaná, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na cibuli s rýží postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, pokrájíme na plátky, v hlubší pánvi ji zpěníme na oleji. |
2 | Rýží dobře promyjeme, přidáme k cibuli, osolíme, opepříme, přisypeme tymián, promícháme a zalijeme 5-6 dl horké vody. Pánev zakryjeme pokličkou a odstavíme z plotny. |
3 | Kapra očistíme, vykucháme a dobře omyjeme. Na bocích kapra, od páteře směrem dolů, uděláme nožem zářezy hluboké asi 5 mm a od sebe přibližně 3 cm. Pak kapra potřeme olejem, celého osolíme a opepříme. |
4 | Pekáč vymažeme olejem, dáme do něj rovnoměrně rýži s cibulí, na rýži položíme kapra a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme při 150 °C do změknutí masa. |
5 | Upečený kapr má zlatohnědou kůrku. |