Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21943
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Cibule
1,5 kg Kapr obecný
1,5 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rýže loupaná
1 polévková lžíce Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
6 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 875 kcal
Kilojoule 3 660kJ
14% Sacharidy 52 g
63% Tuky 47 g
28% Sodík 550 mg
104% Bílkoviny 58 g

Kapr na cibuli s rýží postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, pokrájíme na plátky, v hlubší pánvi ji zpěníme na oleji.

2

Rýží dobře promyjeme, přidáme k cibuli, osolíme, opepříme, přisypeme tymián, promícháme a zalijeme 5-6 dl horké vody. Pánev zakryjeme pokličkou a odstavíme z plotny.

3

Kapra očistíme, vykucháme a dobře omyjeme. Na bocích kapra, od páteře směrem dolů, uděláme nožem zářezy hluboké asi 5 mm a od sebe přibližně 3 cm. Pak kapra potřeme olejem, celého osolíme a opepříme.

4

Pekáč vymažeme olejem, dáme do něj rovnoměrně rýži s cibulí, na rýži položíme kapra a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme při 150 °C do změknutí masa.

5

Upečený kapr má zlatohnědou kůrku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept