Rostbif s křenem v žitném chlebu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rostbif s křenem v žitném chlebu
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21944 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
8 krajíc | Chléb samožitný |
200 g | Hovězí plec pečená |
4 g | Kmín římský |
20 g | Křen nakládaný |
20 g | Majonéza |
20 g | Omáčka rajčatová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 149,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín římský, Křen nakládaný, Majonéza, Omáčka rajčatová, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb samožitný, Hovězí plec pečená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rostbif s křenem v žitném chlebu postup přípravy receptu:
1 | Smícháme křen, majonézu a rajčatovou omáčku a touto směsí potřeme plátky chleba. Na spodní plátky chleba navrstvíme nakrájený rostbíf, salát, rajčata nakrájená na plátky a dochutíme kmínem, solí a pepřem. Přikryjeme horním plátkem chleba, můžeme propíchnout párátkem, aby vznikl sendvič. |