Kapr na víně s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na víně s česnekem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 21945 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
16 ks | Česnek |
1,5 kg | Kapr obecný |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
2,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 247,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 972,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 12,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapr obecný, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na víně s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, osolíme, opepříme, vložíme mu do břicha celé stroužky česneku, břicho zašijeme a dáme na 1 hodinu do chladničky. |
2 | Po hodině kapra potřeme olejem, vložíme ho do vymaštěného pekáče a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C a průběžně kapra poléváme bílým vínem a výpekem. |
3 | Upečeného kapra, který má zlatohnědou kůrku, podáváme s dušenou rýží politou výpekem. |