Recept

Kapr na víně s česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 21945
Kategorie: Maso

Ingredience

16 ks Česnek
1,5 kg Kapr obecný
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
2,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 779 kcal
Kilojoule 3 259kJ
2% Sacharidy 9 g
61% Tuky 46 g
34% Sodík 675 mg
121% Bílkoviny 68 g

Kapr na víně s česnekem postup přípravy receptu:

1

Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, osolíme, opepříme, vložíme mu do břicha celé stroužky česneku, břicho zašijeme a dáme na 1 hodinu do chladničky.

2

Po hodině kapra potřeme olejem, vložíme ho do vymaštěného pekáče a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C a průběžně kapra poléváme bílým vínem a výpekem.

3

Upečeného kapra, který má zlatohnědou kůrku, podáváme s dušenou rýží politou výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept