Guláš z kapra se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš z kapra se zeleninou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21946 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
700 g | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
100 g | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
50 g | Slanina vepřová |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 198,8mg |
Draslík | 757,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš z kapra se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme, vykucháme, odřežeme hlavu a ocas, maso dobře omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Maso kapra osolíme a obalíme v hladké mouce. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky a v hrnci ji rozškvaříme. Pak ke slanině přidáme kousky rybího masa, které osmažíme dorůžova |
3 | a vyndáme na talíř. |
4 | Do oleje dáme drobně pokrájenou cibuli, kterou zpěníme, pak posypeme moukou a sladkou paprikou, zamícháme a přidáme omytá pokrájená rajčata a omyté papriky pokrájené na proužky (bez jadřinců). Zeleninu dusíme přibližně 15 minut pod pokličkou, až potom k ní přidáme osmažené kousky kapra. Spolu dusíme při mírné teplotě přibližně 10-15 minut. |
5 | Když je vše měkké, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme podle chuti a krátce dovaříme. Nakonec do guláše přidáme pro zjemnění lžíci másla. |