Kapr na olivách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na olivách
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21947 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
směs na potřeni | |
---|---|
3 ks | Česnek |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Kapr na olivách | |
1 ks | Citrony |
1,5 kg | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
100 g | Olivy zelené |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 249,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,6mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Tymián čerstvý, Citrony, Kapr obecný, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olivy zelené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na olivách postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme, vykucháme a omyjeme, osolíme, pokapeme citronem a uděláme nožem několik zářezů hlubokých 5 mm po celém kaprovi. |
2 | Připravíme směs, kterou budeme potřebovat k potření kapra: |
3 | Do misky dáme olivový olej, přidáme k němu drobně pokrájený česnek, rozdrcený tymián, drobně nasekanou petrželku, sůl a pepř, vše dobře promícháme a tuto směs vetřeme do vytvořených zářezů, zbytkem směsi vytřeme vnitřek kapra. |
4 | Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme nahrubo, spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
5 | V pánvi na másle orestujeme krátce mrkev, přidáme rajčata, vypeckované olivy, sůl, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí zeleniny. |
6 | Kapra vložíme do vymaštěného pekáče, na kapra navrstvíme podušenou zeleninu a dáme do předehřáté trouby péct. |
7 | Pečeme přibližně 45 minut při 175 °C a během pečení kapra poléváme vodou a výpekem. |