Zapečený kapr s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený kapr s houbami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21948 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
náplň do kapra | |
---|---|
100 g | Cibulka jarní |
100 g | Houby čerstvé |
75 g | Máslo čerstvé |
125 g | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
Zapečený kapr s houbami | |
4 ks | Česnek |
1,5 kg | Kapr obecný |
75 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 276,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Ořechy vlašské, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Česnek, Kapr obecný, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený kapr s houbami postup přípravy receptu:
1 | Houby a jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které krátce osmažíme v pánvi na rozpáleném másle (75 g). |
2 | Omytá rajčata nakrájíme na kostky, omytou zelenou petrželku pokrájíme na drobno a vlašské ořechy nastrouháme na mlýnku. |
3 | Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, celého potřeme solí, opepříme a necháme chvíli odležet na chladném místě. |
4 | K osmaženým houbám s cibulkou přidáme ořechy, petrželku, polovinu rajčat, osolíme a opepříme podle chuti, zalijeme bílým vínem, které smícháme s prolisovaným česnekem, znovu promícháme, směsí naplníme kapra a břicho zašijeme. |
5 | Kapra pak vložíme do olejem vymazaného pekáče, okolo kapra položíme druhou polovinu rajčat, zalijeme zbytkem rozpuštěného másla a vložíme pekáč s rybou do vyhřáté trouby, podlijeme vodou a pečeme při 175 °C přibližně 45 minut. Během pečení kapra poléváme výpekem z vína. |
6 | Upečený kapr má zlatohnědou kůrku. |