Restovaný sumec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restovaný sumec
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21949 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 dl | Olej olivový |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
750 g | Sumec filety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 129,4mg |
Draslík | 683,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Sumec filety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restovaný sumec postup přípravy receptu:
1 | Čerstvého sumce očistíme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme plátky o síle 2 - 4 cm. |
2 | Maso osolíme podle chuti, obalíme v hladké mouce a v pánvi na rozpáleném oleji orestujeme z každé strany do zlatova. |
3 | Porce osmaženého sumce servírujeme přelité citronovou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.