Jednoduchý recept

Chléb bílý

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 300 minut
Doba přípravy: 250 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21952

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Droždí sušené
450 ml Mléko plnotučné
900 g Mouka polohrubá
30 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sůl
65 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 567kJ
20% Sacharidy 72 g
7% Tuky 5 g
8% Sodík 157 mg
21% Bílkoviny 12 g

Chléb bílý postup přípravy receptu:

1

Připravíme si chlebíčkovou formu, kterou vymažeme tukem.

2

Nejprve si připravíme kvásek z vlažné vody, droždí, jedné lžíce cukru, dvou lžic mouky a necháme na teplém místě vzejít. V míse umícháme změklé máslo s cukrem, solí, vlažným mlékem a kváskem. Poté přidáme mouku a vypracujeme na pomoučeném vále hladké těsto. Necháme je ve větší míse pod utěrkou na teplém místě kynout zhruba dvě až tři hodiny.

3

Z vykynutého těsta uděláme dvě šišky. Vložíme do formy a necháme ještě dokynout asi čtyřicet pět minut. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi čtyřicet pět až padesát minut. Chleba je hotový, pokud po vyklopení při poklepu na dno zní dutě. Hotový chleba necháme na sítu vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept