Špízy s marinádou a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy s marinádou a zeleninou
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21955 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
3 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
4 ks | Cuketa |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 9,4mg |
Draslík | 405,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Cuketa, Cukr krupice, Olej stolní, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy s marinádou a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve nakrájíme cuketu, uvařené brambory, cibuli a slaninu na větší kousky. Poté připravíme jehly na špízy. |
2 | Nakrájené suroviny střídavě napichujeme na připravené jehly. Hotové špízy osolíme a opepříme. |
3 | Nakonec rozmícháme cukr, hořčici a olej. Vznikne nám marináda, kterou potřeme připravené špízy. Grilujeme 8 minut. |