Vlámská zálivka na chřest - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vlámská zálivka na chřest
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 21958 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 241kJ
0% Sacharidy 0 g
43% Tuky 32 g
1% Sodík 20 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 218,7mg |
---|---|
Cholesterol | 106,3mg |
Draslík | 19,8mg |
Vláknina | 83,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Pepř bílý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vlámská zálivka na chřest postup přípravy receptu:
1 | Ve vodní lázni rozpustíme máslo, přidáme uvařené, nasekané vejce a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. |
2 | Zálivku podáváme vlažnou. |