Recept

Polévka čočková s kysaným zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2196
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Čočka jedlá
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 160 kcal
Kilojoule 669kJ
5% Sacharidy 18 g
9% Tuky 7 g
9% Sodík 173 mg
14% Bílkoviny 8 g

Polévka čočková s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Přepranou a přebranou čočku dáme vařit do poloměkka. Poté přidáme celou cibuli a zelí.

2

Na trošce sádla si uděláme jíšku z mouky, kterou zalijeme okyselenou vodou, řádně rozmícháme, osolíme, chvilku povaříme a poté ji smícháme s čočkou a zelím.

3

Hotovou polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách. Do každé porce přidáme trochu smetany rozmíchané se žloutkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept