Pstruh v kajmaku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh v kajmaku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21962 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
česneková zálivka | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
1,5 dl | Ocet vinný |
1 špetka | Sůl |
Pstruh v kajmaku | |
1 ks | Citrony |
200 g | Kajmak |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kg | Pstruh |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 232,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný, Sůl, Citrony, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kajmak, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh v kajmaku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané pstruhy bez hlav omyjeme, nakrájíme porce, které osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Necháme je odležet 30 minut v chladničce a mezitím si připravíme česnekovou zálivku. |
3 | Oloupaný česnek rozetřeme se solí a rozmícháme ho v hrnečku s 1 dl vinného octa. |
4 | Kousky ryby obalíme v hladké mouce a osmažíme je z každé strany |
5 | v pánvi na polovině kajmaku dozlatova. |
6 | Osmažené kousky pstruhů podáváme horké, narovnané do zahřáté servírovací mísy, polijeme česnekovou zálivkou a položíme na ně kousky zbylého kajmaku. |