Taquitos s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Taquitos s vepřovým masem
Taquitos s vepřovým masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21966 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
2 ks | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín římský |
60 g | Majoránka čerstvá |
40 ml | Olej stolní |
12 ks | Tortilla |
500 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 110g |
---|---|
Cholesterol | 31,9mg |
Draslík | 663,1mg |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 23,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Kmín římský, Olej stolní, Tortilla, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Taquitos s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme náplň. Cibuli a chilli papričky nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a chilli papričky, prolisovaný česnek a římský kmín, za stálého míchání smažíme, dokud cibule a papričky nezměknou. Poté vmícháme mleté vepřové maso a smažíme další asi 4 minuty, dokud maso nezhnědne. Pánev odstavíme, vmícháme nasekanou majoránku a necháme vychladnout. |
2 | Předehřejeme tortilly, doprostřed každé vložíme asi lžíci náplně, srolujeme a sepneme párátkem nebo špejlí. |
3 | Na pánvi rozehřejeme olej a taquitos v něm osmažíme do křupava zhruba 2 minuty. Položíme na utěrku, aby se odstranil přebytečný tuk a hned podáváme. |