Gratinovaný koláč s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaný koláč s lososem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 21968 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
zálivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Gratinovaný koláč s lososem | |
400 g | Losos - filety |
150 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř bílý |
200 g | Špenátový protlak mražený |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 181,6mg |
Draslík | 282,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí, Losos - filety, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaný koláč s lososem postup přípravy receptu:
1 | Z hladké mouky, másla, vajec, trochy studené vody a špetky soli vypracujeme vláčné těsto. Necháme asi 1 hodinu odpočinout. |
2 | Těsto rozdělíme na dva díly a vyložíme jím dvě kulaté koláčové formy. |
3 | Rozmrazený špenát vymačkáme, rozložíme na těsto a mírně osolíme. Omyté filety z lososa nakrájíme na plátky, položíme na špenát a zalijeme zálivkou. Koláče upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. |
4 | Podáváme teplé se zeleninovým salátem. |
5 | Příprava zálivky: Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem a nasekaným koprem. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr. |