Kovářské vepřové kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kovářské vepřové kotlety
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 21970 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
600 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 180,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kovářské vepřové kotlety postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle. |
2 | Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu brambor rozložíme do máslem vymazaného pekáčku, pokryjeme kotletami a posypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibulí a česnekem. Přikryjeme zbylými bramborami. Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a solí. Pokrm pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu. |
3 | Podáváme se zeleninovým salátem. |