Recept

Lívance zdobené smetanou a uzeným lososem.

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 21972
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Lívance
2 g Kypřicí prášek do pečiva
250 ml Mléko polotučné
175 g Mouka polohrubá
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Lívance zdobené smetanou a uzeným lososem.
8 g Cibulka jarní
5 g Citronová kůra
5 g Kopr čerstvý
200 g Losos uzený
1 g Pepř bílý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 304kJ
7% Sacharidy 25 g
22% Tuky 16 g
8% Sodík 160 mg
29% Bílkoviny 16 g

Lívance zdobené smetanou a uzeným lososem. postup přípravy receptu:

1

Příprava lívanců: Mléko ušleháme s vejci a špetkou soli. Do vzniklé tekutiny vmícháme postupně polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne hladké tekuté těsto, které necháme chvíli odpočinout.

2

Než začneme smažit lívance, v jiné míse připravíme ochucenou smetanu. Ze smetany vyšleháme pevnou hmotu, do které lehce vmícháme nasekaný kopr, citronovou kůru, jarní cibulku nakrájenou na kolečka a nakonec dochutíme solí a pepřem. Náplň máme hotovou.

3

Nyní se můžeme vrátit k lívancovému těstu. Na oleji usmažíme lívance o průměru asi 6 cm. Lívance smažíme z obou stran dozlatova.

4

Jakmile máme lívance hotové, ozdobíme ochucenou smetanou a plátky uzeného lososa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept