Pstruh na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na víně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21973 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
kořeněné víno | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
0,3 kávová lžička | Muškátový květ |
0,3 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
0,3 kávová lžička | Šafrán |
1 l | Víno bílé |
Pstruh na víně | |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kg | Pstruh |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 148,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 152,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Muškátový květ, Rozmarýn čerstvý, Víno bílé, Citronová šťáva, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šafrán, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh na víně postup přípravy receptu:
1 | Čerstvého pstruha očistíme, odřežeme hlavu, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce. |
2 | Do hrnce nalijeme 1 litr vína, přidáme k němu šafrán, muškát, rozmarýn a bobkový list. Víno s kořením přivedeme k varu a do horkého vína vmícháme světlou jíšku, kterou jsme udělali z másla a hladké mouky. |
3 | Pak přidáme porce ryby, sůl, citronovou šťávu a vaříme 10 minut (maso bývá za ten čas měkké). |
4 | Pstruha na víně můžeme servírovat s dušenou rýží. |