Recept

Rýžový páj s mletým hovězím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 21975

Ingredience

2 ks Cibule
500 g Hovězí maso mleté
300 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže loupaná
1 polévková lžíce Strouhanka
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná
100 ml Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 721 kcal
Kilojoule 3 017kJ
18% Sacharidy 65 g
36% Tuky 27 g
18% Sodík 364 mg
84% Bílkoviny 47 g

Rýžový páj s mletým hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži vsypeme do vroucího osoleného mléka, přidáme máslo a uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí vmícháme vejce, lžíci strouhanky a směs rozprostřeme do kulaté koláčové formy vymazané olejem.

2

Na rozpáleném oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené a opepřené maso a orestujeme je. Podlijeme vínem a trochou vody, pod pokličkou dusíme doměkka.

3

K měkkému masu přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku a dusíme do odpaření tekutiny.

4

Hotové maso rozprostřeme na rýžovou kaši, posypeme očištěnými, na nudličky nakrájenými paprikami a nastrouhaným sýrem a zapečeme v horké troubě dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept