Jednoduchý recept

Vařený zubatec

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21976
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Citrony
0,5 ks Květák
1 dl Olej olivový
8 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná
1 ks Zubatec obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 505kJ
27% Sacharidy 96 g
39% Tuky 30 g
30% Sodík 601 mg
31% Bílkoviny 17 g

Vařený zubatec postup přípravy receptu:

1

Zubatce ponoříme na několik minut do teplé vody, aby se nám lépe očistili šupiny. Rybu očistíme, vykucháme a omyjeme.

2

Do hrnce s vodou si dáme celou očištěnou cibuli, bobkový list, kuličky pepře, sůl, 2 lžíce olivového oleje, celého zubatce a hrnec zakryjeme pokličkou.

3

Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu.

4

Uvařeného zubatce opatrně vyjmeme z vody a položíme na servírovací mísu, kde ho opepříme, polijeme zbytkem olivového oleje,

5

obložíme plátky citronu a růžičkami vařeného květáku.

Poznámka

Květák uvaříme předem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept