Recept

Zapečené zelné flíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 21979
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Kmín celý
400 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
150 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
250 g Těstoviny flíčky
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 587 kcal
Kilojoule 2 456kJ
19% Sacharidy 67 g
34% Tuky 26 g
41% Sodík 822 mg
42% Bílkoviny 24 g

Zapečené zelné flíčky postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

2

Na sádle zpěníme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a očištěné, na plátky nakrájené zelí. Osolíme, okořeníme a krátce podusíme.

3

Podušené zelí promícháme s vařenými flíčky a vložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci, osolíme a okořeníme muškátem a nasekanou petrželkou. Pokrm zapečeme v horké troubě.

4

Podáváme se zeleninovým salátem nebo s nakládanou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept